Malzemenin İyi Hali: Doğal Yapı Malzemeleri ve Yöntemleri

18-19 Kasım 2023 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek 2. Uluslararası Yapı Biyolojisi Forumu‘nun ana partnerleri arasında DYMD de bulunuyor. Doğal yapı malzemeleri ve yöntemlerine odaklanan Forum özet programı, afişi ve sunum belgelerine internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Foruma katılımı ücretsizdir yalnız kayıt formunun doldurulması gerekli.

Sürdürülebilir geleceğin temelleri: Doğal yapı malzemeleri ve yöntemleri

Uluslararası Yapı Biyolojisi Forumu, yapı-insan-doğa ilişkilerine bütüncül bir bakış sunan ‘yapı biyolojisi ve ekolojisi’ çalışma alanını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu sene 18-19 Kasım’da ikinci kez düzenlenecek Forum, bu bütüncül yaklaşımın ana unsurlarından olan doğal yapı malzemelerine odaklanıyor. Yapı sektörünün sürdürülebilir dönüşümünü temsil eden malzemelerin, Forum’da birçok açıdan ele alınması amaçlanıyor.

Sürdürülebilir geleceğe uyumlu yapı sektörü
Yapı sektörü, dünyada toplam karbon emisyonunun %39’undan sorumlu olup, en büyük kirletici endüstriler arasında gösteriliyor. Sürdürülebilir geleceğe uyum sağlayabilen bir yapı sektörü için belirleyici unsurların başında, zehirsiz, atıksız, enerji ihtiyacı düşük ‘doğal yapı malzemeleri ve yöntemleri’ geliyor.

Sağlıklı yapılar ve iç iklim
Ayrıca, doğal yapı malzemelerinin entegrasyonu ile oluşan ‘nefes alabilir’ bina cepheleri, iç mekanların doğal yoldan taze hava almasını sağlıyor. Doğal yapı malzemeleri ile inşa edilmiş yapılarda oluşan iç ortam iklimi, sağladığı nem dengesini ve hava kalitesi sayesinde insan sağlığını destekler.

Dönüşüm için güçlenen topluluk
Uluslararası Yapı Biyolojisi Forumu, ana partnerleri ve paydaşları ile gelişen topluluk gücünü temsil ediyor. Bu seneki Forum, bu alanda çalışan uzmanları, araştırmacıları, tasarımcıları, mühendisleri, üretici-uygulamacıları ve meraklıları ikinci kez bir araya getiriyor.

Bu seneki Forum ana başlıkları
Doğal yapı malzemeleri alanındaki inovasyonlar, politikalar ve süreçler, Forum’da aşağıdaki konu başlıkları doğrultusunda ele alınacak;
• Doğal yapı malzemelerinin karakteristik özellikleri
• Yetişebilir, mineral hammaddelerin kullanımı ile oluşan malzeme çeşitliliği
• Avrupa’da yaygınlaşan uygulamalar ve standartların gelişimi
• Malzemelerin yaşam döngüsü analizleri ve iç iklim ölçümlemeleri
• Doğal yapı odaklı uygulamalı eğitimler
• Sürdürülebilir yapılı çevrenin gelişimine odaklı politikalar ve finansal araçlar
• Türkiye’de ilgili uygulamalara yönelik paralel sunumlar
• Yerel yönetimlerin bu yöndeki plan ve uygulamaları

Forum organizasyonu, ortakları ve destekçileri
Türkiye Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü tarafından İzmir’in Karabağlar ilçesindeki Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek Forum’un ana partnerleri Almanya’dan Yapı Biyolojisi ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü, Kerpiç Birliği ve Natureplus Derneği, Türkiye’den Doğal Yapı Malzemeleri ve Yöntemleri Derneği’dir. Forumun destekçileri: Şahtaş, Baumit, Hiss Kamış, Okil ve İZTO’dur. Değer ortakları ise: Binat Mimarlık Meyda Grubu, Fark Labs, İMSAD, Marmara Belediyeler Birliği’dir.

Categories:

Comments are closed